Els Comuns volen garantir l’aigua com a dret públic universal

Proposen un Pacte d’Estat antidesertificació

Júlia Boada vista la Pletera.

Júlia Boada vista la Pletera. / Sumar-En Comú Podem Girona

Redacció

Júlia Boada, candidata de Sumar En Comú Podem per Girona, ha visitat aquest dimecres la platja de La Pletera, al Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, juntament amb Ramon Alturo, director de Parc, i Jordi Colomí, alcalde de Torroella de Montgrí, per conèixer de prop les conseqüències del canvi climàtic en l’espai protegit de l’Estartit.

En matèria climàtica, els Comuns proposen un Pacte d’Estat antidesertificació. La formació detalla que actualment, tres quartes parts de la superfície de la península està en risc de desertificació. "Aquest pacte d’estat vol convertir l’aigua en política d’estat i en dret públic universal. Ho farà incorporant en la normativa, al més alt nivell possible, el dret a l’accés universal als serveis d’abastiment i sanejament com a dret humà, afirmen.

Des de Sumar relaten que aquest pacte també establirà el caràcter públic de la gestió del cicle integral de l’aigua a través d’una llei orgànica. Els Comuns també volen eliminar la figura del cànon de concessió, "un instrument recaptatori que encareix innecessàriament el rebut de l’aigua".