Els comuns tanquen la campanya amb un acte central a Blanes

La candidata dels comuns Aina Vidal diu que Sumar-En Comú Podem és la "força decisiva" i crida a no deixar "ni un sol vot a casa"

ACN

La candidata de Sumar-En Comú Podem a les eleccions espanyoles Aina Vidal ha animat la ciutadania a buscar "deu minuts" diumenge per "anar a votar" i aconseguir la victòria de l'esquerra davant del PP i de Vox. "Aquest 23 de juliol enviarem Yolanda Díaz a La Moncloa i Santiago Abascal a casa seva", ha assegurat a Blanes, on els comuns han tancat la campanya. La cap de llista per Barcelona ha alertat la classe treballadora que encara que vagi "a la platja" o "a la guingueta" ha d'acudir a les urnes: "No ens podem permetre perdre. Hem de guanyar aquestes eleccions".

Vidal ha afirmat que el vot aquest 23-J ha de ser un "plaer" per guanyar el negacionisme climàtic i les "mentides" del president del PP, Alberto Núñez Feijóo, i per "enviar a casa" el president de Vox i el seu "racisme, classisme i masclisme". Per aconseguir-ho, ha assenyalat, cal no deixar "ni un sol vot a casa" i apostar per Sumar-En Comú Podem, que ha reivindicat com a "força decisiva", especialment a la circumscripció de Girona.

Precisament, Sumar-En Comú Podem ha escollit la Costa Brava per tancar la campanya ja que s'hi juguen recuperar el diputat per Girona que van perdre el 2019 i que no s'han cansat de repetir que li disputen al PP. És per això que dijous van comptar amb la presència a la ciutat de Girona de la vicepresidenta espanyola en funcions i candidata de Sumar a presidenta, Yolanda Díaz, que va acabar la jornada en un gran míting a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) amb prop de 3.000 persones.

Aquest divendres, Vidal ha clos la cursa al Congrés amb la cap de llista a la demarcació de Girona, Júlia Boada; el número dos per Barcelona, Gerardo Pisarello, i la secretària general de Podem Catalunya, Conchi Abellán, que és candidata al Senat.

La casualitat ha volgut que tant l'inici de campanya dels comuns, a Tarragona, com el tancament d'aquest divendres hagi coincidit amb un castell de focs. La nit del 6 de juliol, Tarragona celebrava el seu concurs de focs artificials i dues setmanes després Blanes està de festa major: comença avui mateix i clourà la jornada també amb pirotècnia.