Detecten "sons submarins" on va desaparèixer el submergible turístic que es dirigia al Titanic

El submarí, amb cinc tripulants a bord, continua sense aparèixer i consumint l'oxigen de la cabina

El Titan, el submergible desaparegut.

El Titan, el submergible desaparegut. / OceanGate Expeditions

Europa Press

La Guàrdia Costera dels Estats Units ha informat la matinada d'aquest dimecres que una aeronau ha detectat sons submarins a l'àrea on busquen el submarí Titan, desaparegut el diumenge durant una immersió per visitar les restes del Titanic.

"Aeronaus canadenques han detectat sorolls submarins a l'àrea de cerca. Com a resultat, el vehicle teledirigit (ROV) --robot submarí-- ha estat resituat en un intent d'explorar l'origen dels sorolls", resa un comunicat publicat a Twitter.

"Les cerques de ROV han donat resultats negatius però continuen. A més, les dades de les aeronaus (canadenques) s'han compartit amb els nostres experts de la Marina nord-americana per a una anàlisi més detallada que es considerarà en futurs plans de cerca", ha indicat la Guàrdia Costera.

El missatge arriba poc després que mitjans com Rolling Stone o la cadena CNN asseguressin que les autoritats havien detectat sons de cops en intervals de 30 minuts.

Segons mitjans britànics, els cinc integrants de la tripulació són l'empresari pakistanès Shahzada Dawood, el seu fill Suleman, l'explorador britànic Hamish Harding, l'explorador francès Paul-Henry Nargeolet i el conseller delegat d'OceanGate, Stockton Rush.

El submergible va desaparèixer el diumenge a uns 700 quilòmetres de la costa de Newfoundland, sense que de moment es tinguin pistes sobre el seu parador. Va perdre el contacte amb la superfície menys de dues hores després d'iniciar la immersió i els experts estimen que l'oxigen a bord pot durar fins el 96 hores, en el millor dels escenaris.

En la pàgina web, OceanGate Expeditions, que opera el sumergible, ofereix viatges de vuit dies i set nits per visitar les restes del Titanic, amb un preu aproximat de 250.000 dòlars.

El transatlàntic de luxe Titanic està a uns 600 quilòmetres de la costa de Newfoundland, al Canadà, a una profunditat de 3.800 metres sota la superfície marina. El seu naufragi es va produir el 1912 i es va saldar amb més de 1.500 morts, encara que les seves restes no van ser localitzades fins l'any 1985.