Les noves prioritats de Gerard Gumbau

La vida de Gerard Gumbau (Campllong, 1994) ha patit un «canvi radical» des que l’octubre de 2022 va ser pare de dues bessones. Ara mateix, és agent lliure després d’acabar contracte amb l’Elx però el seu nou destí es pot tancar ben aviat.

Gerard Gumbau celebra un gol davant les càmeres.

Gerard Gumbau celebra un gol davant les càmeres. / Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

Qualsevol dia d’aquests, una trucada li pot canviar la vida i haurà de córrer a fer les maletes per anar cap al seu nou destí. En el futbol, quan es desencallen les operacions, les coses succeeixen molt de pressa. Però, mentrestant, Gerard Gumbau continua a Girona tranquil gaudint de l’estiu envoltat de la família i treballant pel seu compte per arribar el màxim preparat possible al club que el fitxi pròximament. El migcampista de Campllong, de 28 anys, és agent lliure des del passat 1 de juliol en acabar contracte amb l’Elx i no renovar després del descens del conjunt il·licità a Segona Divisió.

Jugar a Primera és l’opció que més valorem. Tinc ofertes de l’estranger, però no és el millor per les nenes

GERARD GUMBAU

— MIGCAMPISTA

«Vaig fent pel meu compte, de moment. Estic anant al gimnàs, al fisio a SportClínic perquè em tractin el pubis que el tinc una mica tocat de la temporada passada, etc.», explica Gumbau. Ara mateix, no té clar al cent per cent on jugarà. El que sí és segur és que les seves prioritats han canviat des que ell i la seva dona van ser pares de dues bessones el passat octubre de 2022 durant l’etapa a Elx. Ara per ara, només contempla quedar-se a LaLiga. «No puc dir res perquè encara no ho sé ni jo, però jugar a Primera Divisió és l’opció que més valorem. Tinc ofertes de l’estranger, encara que amb les dues nenes dubto que sigui el millor marxar d’aquí», confessa.

Ser pare ha provocat que Gumbau doni importància a diferents coses. Les nenes són el centre de tot. «Les prioritats han passat a ser elles cent per cent. Estem 24 hores pendents d’elles. És una feina dura, però molt bonica», insisteix. Alhora, recorda que «són il·licitanes i estem molt contents per com ens van acollir»: «Tot va sortir bé. Per sort, la meva dona no va tenir cap complicació al part i elles tampoc. Estàvem una mica més espantats del compte perquè en venien dues i al final no ens vam haver de preocupar per res. Ja tenen gairebé nou mesos i estan increïbles».

El migcampista es mostra orgullós quan les menciona. «Vaig sentir una alegria immensa el dia que la meva dona em va dir que estava embarassada. Ara bé, el dia que vam anar al ginecòleg i ens van dir que eren dues... Gairebé ens desmaiem els dos (riu). N’esperàvem un i en teníem dos. No érem conscients del que ens vindria, tot i que ara penso que tampoc. A vegades les mirem i ens diem: sembla impossible que siguin nostres».

Sobre la nova realitat que li ha tocat viure a la seva família, reconeix que «és difícil»: «Tothom et parla de la maternitat, la paternitat... Et diuen mil i una coses. Però quan t’hi trobes realment, ja et pots haver fet pel·lícules o haver-te preparat que quan marxes de l’hospital i arribes a casa és un canvi radical». No obstant això, tot queda compensat quan les veu créixer dia a dia.

Gumbau dedica un gol a les seves filles.

Gumbau dedica un gol a les seves filles.

Gumbau assegura que «em porten sort». Malgrat tota la feinada que suposa tenir dues bessones, la paternitat no és cap entrebanc per continuar progressant en la seva carrera. Al contrari. Se sent més ple. «Només m’han pogut venir a veure en dos partits perquè són petites i en un vaig marcar un gol que els hi vaig poder dedicar. Aquesta temporada, vagi on vagi, les faré venir a cada partit a veure si puc marcar cada jornada per elles», apunta. I afegeix: «No sé si els agradarà tant el futbol com a mi, però tindran tot el meu suport per ser el que vulguin ser».

A part del naixement de les seves filles, Gumbau valora «positivament» les dues temporades que ha estat a Elx. «M’he reforçat com a jugador de Primera Divisió i he demostrat que puc competir al màxim nivell. La primera temporada va ser molt bona i, tot i que aquesta no ens van sortir les coses, trobo que a nivell personal he fet un gran curs», considera.

«Després d‘un any amb alts i baixos, m’ha anat bé desconnectar aquests dies i poder passar temps amb la família. Em sento preparat mentalment per afrontar un nou repte i físicament també m’estic cuidant. Soc un jugador que sempre em dedico temps i segur queen res em poso a to», diu. Alhora, raona que «llegeixo les notícies i sembla que m’hagin fitxat tots els equips. L’interès del Barça no sé si és real o no, però sempre és de lloar que un club així pugui pensar en mi. En la situació que estic, és un privilegi tenir tantes opcions per triar. És fruit del treball que he fet tot aquest temps i n’estic orgullós. La maduresa i l’experiència hi fan molt. Crec que estic en el millor moment de la meva carrera», conclou.

Subscriu-te per seguir llegint