Campllong, una alegria abans de la festa major

El local social oferirà la final per animar Laia Codina

La central gironina en una acció del partit contra Suècia de dimarts passat.

La central gironina en una acció del partit contra Suècia de dimarts passat. / Molly Darlington/Reuters

Maria Tikas

Campllong es prepara per celebrar l’últim cap de setmana d’agost la seva festa major. El repic de campanes del divendres 25 a la tarda serà el tret de sortida d’una llarga llista d’actes, que es tancaran el dilluns 28 amb un concert de les Anxovetes, i que també inclou actuacions de Julieta, Itaca Banda, La Masovera Barbuda i La Selvatana, entre d’altres. Però abans, aquest diumenge, aquest petit municipi de poc més de mig miler d’habitants del Gironès estarà molt pendent d’una de les seves veïnes més il·lustres, la futbolista Laia Codina, que jugarà amb Espanya la final del Mundial davant d’Anglaterra.

Els èxits de Codina, com els de Gerard Gumbau, un altre veí il·lustre, són una de les millors cartes de presentació de Campllong, i per aquest motiu diumenge s’anima tothom a acostar-se al local social per animar la central. El partit arrenca a les 12 del migdia i pot donar una gran alegria al municipi abans dels seus dies grans.

«Ens n’alegrem molt per la Laia, ens agrada que triomfi i jugui. És una noia molt trempada, pencaire i treballadora, ho faria bé en qualsevol feina que fes. Al final al Mundial s’ha acabat demostrant que havia de ser titular», explica l’alcalde Lluís Freixas, que recorda com Codina «sempre ha estat molt implicada al poble i sempre que podia, per exemple, col·laborava amb la comissió de festes».

Així molts veïns es trobaran diumenge per animar-la en un dels moments més àlgids de la seva carrera, perquè un Mundial no es guanya cada dia i, de fet, Codina a hores d’ara ja ha fet història. Freixas afegeix que «estem a punt per la festa major però potser tenim l’alegria de veure-la triomfar aquest diumenge» i, en aquest sentit, si això passés, l’Ajuntament no descarta organitzar-li un homenatge al poble.

Codina, mentretant, segueix preparant la final del Mundial des de Sidney. Ahir, en una entrevista a TV3, detallava que «si m’ho dius fa un any, ho veia molt lluny. Però ara ho veig d’aquí tres dies i amb moltes ganes que l’àrbitre xiuli ja. Estem en una final d’un Mundial absolut, és molt gran». La central de Campllong pensa que la clau de l’èxit ha sigut «aïllar-nos de tot i confiar en el treball del dia a dia, confiar les unes amb les altres. El que porta un equip lluny és el que es crea entre les jugadores». 

«Si m’ho dius fa un any, ho veia molt lluny. Però ara ho veig d’aquí tres dies i amb moltes ganes que l’àrbitre xiuli ja. Estem en una final d’un Mundial absolut, és molt gran.»

Laia Codina

— Futbolista gironina

 Sobre el seu futur i les informacions que des d’Anglaterra apunten que marxarà a l’Arsenal, diu que «encara no hi he pensat» i que ja hi haurà temps de fer-ho després de la final de diumenge. Codina suma tres titularitats seguides i tot apunta que també ho serà contra Anglaterra.