Salvant els mobles (71-65)

L’Spar Girona, encara dirigit per l’interí Jordi Sargatal, es posa les piles a la segona meitat i segella un triomf providencial 

Marta Canella, amb la pilota a les mans, en una acció del partit.

Marta Canella, amb la pilota a les mans, en una acció del partit. / David Subirana (Uni Girona)

Clara Julià

Clara Julià

El darrer partit de l’Spar Girona d’aquest 2023 a Fontajau es va saldar amb victòria. Però, veient com va anar el matx, el desenllaç podria haver sigut un enfonsament en una setmana de trasbals marcada per la destitució de Laura Antoja com a primera entrenadora. L’equip gironí va salvar els mobles amb una reacció defensiva i ofensiva en la segona meitat després d’anar a remolc del Gernika, que va dominar gran part del partit sobretot gràcies a l’encert de Crystal Bradford (23 punts i 7 rebots). La nord-americana, que l’any passat va vestir els colors de l’Uni i va durar de Nadal a Sant Esteve fins que la van convidar a marxar, va ser un corcó fins que va sonar la botzina final.

Tot i això, l’encert de Sandra Ygueravide des de la llarga distància (4/9 en T3) i la feina de les interiors Marianna Tolo (9 punts), Regan Magarity (11 punts i 12 rebots) i Morgan Bertsch (11 punts i 8 rebots) va sostenir a les locals fins que, a la segona part, es van posar les piles en defensa i Laura Peña va marcar la diferència amb tres triples providencials per segellar el triomf. Tot plegat amb la mala notícia de la possible lesió de Marta Canella, que va haver d’abandonar el parquet coixejant i amb mostres de dolor al genoll dret.

Laura Peña amb la pilota a les mans en una acció del partit.

Laura Peña amb la pilota a les mans en una acció del partit. / David Aparicio

La victòria davant les basques -amb qui arribaven a la cita empatades en la classificació- permet a les vermells-i-negres aconseguir la classificació matemàtica per a la Copa de la Reina i mantenir la quarta posició en la taula classificatòria quan falten dues jornades per arribar a l’equador de la lliga regular i definir la resta d'equips que aniran a la Copa, així com els quatre que en seran caps de sèrie.

Després de la derrota contra Estudiantes del passat cap de setmana, que va ser el detonant de la destitució d’Antoja, el club no acceptava res més ahir que no fos guanyar. Sí, amb imperatiu. Perquè perdre volia dir apropar-se a un mar d’incertesa que ningú tenia ganes de navegar. Amb la victòria sota el braç, el club desvelarà avui qui serà el nou responsable de dirigir el timó i començar aquesta travessa a la recerca de l’anhelat tresor: guanyar títols.

El matx va començar amb un missatge clar de l’speaker: «Prou agressions», en al·lusió al cas destapat les darreres setmanes al voltant de l’exentrenador del Gernika, Mario López, que ha estat denunciat per abusos. Això va donar pas a un inici fred en què les jugadores de Lucas Fernández es van avançar. Dos triples consecutius d’Ygueravide van eixugar la diferència inicial i el partit es va convertir en un intercanvi de cistelles que va mantenir als dos conjunts frec a frec.

Sandra Ygueravide defensada per Crystal Bradford, ahir.

Sandra Ygueravide defensada per Crystal Bradford, ahir. / David Aparicio

Les basques dominaven i controlaven el rebot, però no aconseguien rematar la feina. L’Uni va tornar del descans amb energies renovades en defensa i va empatar (55-55) gràcies a una inspirada Ygueravide que es va reivindicar davant el seu exequip fent vibrar als 3.846 aficionats presents amb el seu encert exterior. A partir d’aquell moment, les gironines no van tornar a mirar endarrere. L’Uni va agafar la iniciativa i Laura Peña va aparèixer per sentenciar des de la línia de tres punts.

Un triomf, el novè en lliga, que era una necessitat imperiosa. Amb la feina feta, l’equip té uns dies de descans fins a la represa dels entrenaments, el pròxim 27 de desembre. Aleshores, el nou responsable del timó marcarà el rumb, ampliarà la tripulació amb l’arribada de Rebekah Gardner i la recuperació d’Irati Etxarri, i amb tot això, caldrà veure si el vaixell arriba a Ítaca o si s’acaba perdent entre cants de sirenes.