Txots obre divendres el seu restaurant a la plaça Independència de Girona

Serà el cinquè establiment de cuina d'inspiració basca de la companyia encapçalada per Anna Reixach i Frederic Carbó

L'empresa familiar nascuda a Figueres crea trenta-cinc nous llocs de treball

Estarà situat al local on hi havia hagut el restaurant La Riba

Una de les dues terrasses que tindrà el nou establiment de la plaça Independència.

Una de les dues terrasses que tindrà el nou establiment de la plaça Independència. / MARC MARTI FONT

Tapi Carreras

Tapi Carreras

Txots expandeix la seva cuina d'inspiració basca a Girona. A partir d'aquest divendres 23 de juny, aquesta empresa familiar que va obrir el seu primer restaurant l'any 2010 a Figueres comença la seva expansió fora de l'Alt Empordà amb un nou restaurant a la plaça de la Independència gironina. Anna Reixach i Frederic Carbó, propietaris de la companyia, es mostren satisfets amb aquesta obertura: "Esperem que la nostra oferta gastronòmica aconsegueixi la mateixa bona acollida que ha rebut al llarg d'aquests anys per part de la nostra clientela".

El nou Restaurant Txots de Girona és el cinquè d'aquesta empresa que aposta pels productes de proximitat. Estarà ubicat al local que els darrers anys havia estat el restaurant La Riba. També compta amb dos establiments a Figueres, un altre a Empuriabrava i un més a Roses. Amb aquesta obertura, l'empresa crea trenta-cinc llocs de treball nous a la capital de Gironès. Reixach i Carbó, a més, ratifiquen la seva aposta pels "productes de proximitat, que asseguren la seva frescor a la vegada que donem suport als productors i proveïdors de l'entorn". Fruit del seu compromís de l'entorn, també és part del mobiliari que s'ha construït amb fusta recuperada dels grans incendis de l'Alt Empordà de l'any 2012.

Nous plats de "xup xup" i a la brasa

Txots arriba a Girona amb una imatge renovada i un nou concepte de disseny de l'establiment que incrementa el confort dels clients, segons informa l'empresa. La seva nova carta també inclou noves propostes, "nous plats de xup-xup i a la brasa", expliquen els propietaris d'aquest nou establiment que és el primer de diverses obertures que l'empresa altempordanesa preveu en el seu pla d'expansió per als propers anys i que va interrompre la pandèmia.

La terrassa a sota dels porxos amb alguns dels plats que se serviran als clients.

La terrassa a sota dels porxos amb alguns dels plats que se serviran als clients. / MARC MARTI FONT

Gran varietat de productes

Es podran menjar tapes, platets, carns a la brasa i plats típics catalans amb inspiració basca i molt més. Hi haurà txuletons, calamars, pop a la brasa, guacamole, ibèrics i formatges, tàrtars, ous estrellats, amanides, croquetes, entrecots, pollastre a l’ast, botifarra de pam, xurrascos, raps, gambes, bacallà sípia, patates al caliu, hamburgueses d’autor, burritos, cheesecakes, coulants, brownies, creps i gelats de diversos gustos, entre d’altres.

Entre les begudes, es podran escollir cerveses, vins negres o blancs, sidres, caves i diferents tipus de licors, còctels i aperitius. 

A la plaça també preveu obrir les portes, properament un restaurant de la cadena Enjoy. Serà a la cantonada on hi havia hagut el restaurant Boira. El nou establiment també ocuparà l'antiga Bombonera i el local que havia estat una entitat bancària.