Les famílies de l'escola El Bosc de la Pabordia de Girona demanen millores a les instal·lacions

Fa divuit anys que el centre educatiu funciona amb uns mòduls prefabricats de «segona mà» i no hi ha data prevista per la construcció d’un edifici

Asseguren que s’han gastat «molts de diners» per dur a terme diferents manteniments

Els mòduls prefabricats de l’escola El Bosc de la Pobardia.

Els mòduls prefabricats de l’escola El Bosc de la Pobardia. / Aniol Resclosa

Josep Coll

Josep Coll

Les famílies de l’escola El Bosc de la Pabordia, situada al barri de Palau-sacosta de Girona, reclamen millores en les instal·lacions. A través d’un comunicat a X (abans Twitter), l’AFA explica que el centre educatiu fa divuit anys que funciona en mòduls prefabricats al sector de Can Prunell i, de moment, no hi ha encara una data establerta per la construcció d’un edifici al solar cedit per l’Ajuntament de Girona al Departament d’Educació.

En aquest fil a X expliquen que, perquè l’escola sigui un edifici amb cara i ulls, els han dit que «falta molt». Tot, davant uns mòduls prefabricats que quan es van instal·lar ja eren «de segona mà». Mentrestant, al llarg d’aquests divuit anys han hagut de posar «molts de diners» per equipar les instal·lacions. Ho han fet per millorar diferents espais del centre, com el pati, on s’ha fet una pista de bàsquet i una altra de vòlei o un espai de jocs. També altres indrets s’han hagut d’adequar i s’ha pintat i posat terra al menjador, així com s’han fet diferents reparacions, com les de les goteres del porxo.

Reconeixen que totes aquestes tasques que han tingut un elevat cost no les havien de fer ells, però lamenten que l'administració els hagi «esbroncat» per haver-ho fet ells. Tanmateix, es queixen que la Generalitat va instal·lar allà els barracons i es van «oblidar» d’ells. Fins i tot, afirmen que no responen «les entrades per registre ni els mails». Per altra banda, amb l’Ajuntament de Girona tenen el canal de comunicació «prou obert», però «sense un pla específic de millores».

En tot cas, i mentre no es dugui a terme el reclamat «pla de millores», l’AFA assegura que continuarà «treballant per afavorir i ajudar a una escola digna i de qualitat». A part, també afirmen que durant tots aquests anys han «sabut aprofitar i treure rèdit d’estar en barracons» i esperen que quan es pugui tenir una «escola de totxo» es pugui «preservar» el model d’escola establert fins ara.

Altres centres amb barracons

L’escola El Bosc de la Pabordia no és l’única que han tingut mòduls prefabricats en el sector de Can Prunell, al barri de Palau-sacosta. Actualment, molt a prop del centre hi estudien una part dels alumnes de l’institut Comtessa Ermessenda fins que s’adeqüi l’antiga fàbrica Simon, al carrer Barcelona, on hi ha d’anar el nou institut. De fet, l'Ermessenda es podria unificar en una única seu a partir del pròxim curs perquè hi ha debat sobre el futur del Cartañà.

Per altra banda, El Bosc de la Pobardia també va compartir en el passat els mòduls prefabricats amb el CEIP Pericot. Tot i així, aquesta escola fa més d’una dècada que ja sí que té un edifici construït a la part baixa de Montilivi.