Opinió

Que agafi l’arma el teu pare

Lex Ànima, una associació per a l’ètica i el progrés en el tracte als animals, ha alertat sobre una de les propostes d’un procés participatiu del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Es tracta d’una idea que serviria per millorar «la imatge social del caçador» i d’afavorir «el relleu generacional».

Sobre la millora de la imatge del caçador, el text apunta que s’hauria de fer «a través de l’educació i la divulgació de l’activitat als col·legis i instituts». D’aquesta manera es donaria a conèixer el món de la caça i seria una manera «d’explicar als més joves, com és l’activitat cinegètica avui en dia i el seu paper en la gestió de la fauna salvatge».

Sobre el relleu generacional, es veu «important» que «es faci referència de la figura del menor a la caça» i es recorda que «els menors es poden treure la llicència de caça» i que «està permesa la figura del menor com acompanyant».

Voler fomentar l’afició a disparar armes als menors d’edat és, si més no, xocant. No cal que se’ls inculqui com a referents a Bambi o a Dumbo, però ensenyar que les armes són una solució és perillós i perjudicial. Aquestes hores a les aules serien bastant més útils si es dediquessin al foment de la pau. No per als menors, que també, sinó per als proposants.

Subscriu-te per seguir llegint