Sancionats per fer una barbacoa a tocar d'una zona boscosa de Cala Pola a Tossa

La Policia Local els aixeca acta per la prohibició de fer foc i a més, en cap de setmana d'onada de calor

Vídeo: Sancionats per fer una barbacoa a tocar d'una zona boscosa de Cala Pola a Tossa

Policia Local de Tossa de Mar

Eva Batlle

Eva Batlle

La Policia Local de Tossa de Mar ha sancionat un grup de vuit persones que van fer una barbacoa a tocar d'una zona boscosa a prop de la Cala Pola.

Els agents van actuar després de rebre l'avís de banyistes de la cala que els van informar que estaven fent foc amb una barbacoa a sota d'uns arbres, a tocar del camí de ronda. Uns banyistes que alhora van alertar els que feien aquesta activitat prohibida que l'aturessin i el que van acabar és, increpats pel mateix grup.

L'incident es va produir dissabte al migdia i quan la Policia Local va arribar a lloc, ja estaven apagant la barbacoa però van acabar sancionats per fer foc tot i estar prohibit. Aquests fets a més es van produir en un cap de setmana d'onada de calor i en una situació d'alt risc d'incendi.

Els agents els van aixecar acta i la trametran al departament d'Acció Climàtica perquè determini la quantitat de la sanció. La Policia Local sovint fa actuacions també en col·laboració amb els Agents Rurals sobre aquesta casuística, recorden fonts policials.

Vigilància

Tossa de Mar és precisament un municipi amb moltes cales i algunes aïllades i de difícil accés. Precisament, l’Ajuntament de Tossa ha arribat a un acord de col·laboració amb l’Agrupació de Defensa Forestal de Lloret per a realitzar serveis de vigilància a les zones d’accessos a les cales i platges des de Cala Morisca a Cala Futadera. Entre altres busca evitar situacions com la viscuda aquest dissabte.

Aquest cas de Tossa no és l'únic que ha acabat denunciat, precisament dijous passat, els Agents Rurals van denunciar dues famílies que van fer una barbacoa -foc d’esbarjo- amb unes safates portàtils a la platja de Sa Sabolla de Cadaqués tot i està prohibit. A més, ho van fer en una zona del litoral que té l’accés restringit arran de l’activació del nivell 3 del Pla Alfa per l'alt risc d'incendi.