Desmantellen un cultiu de marihuana a Sant Hilari Salcalm

Sorprenen els dos responsables en una furgoneta i carregats amb restes de plantes

Agents de l'ARRO accedint a la nau de Sant Hilari

Agents de l'ARRO accedint a la nau de Sant Hilari / Cedida Mossos

Eva Batlle

Eva Batlle

Els Mossos d'Esquadra amb la col·laboració de la Guàrdia Municipal de Sant Hilari han desmantellat un cultiu de marihuana en una nau industrial.

A més han detingut els dos presumptes responsables: dos homes de 24 anys a qui acusen de ser presumptes autors d'un delicte de tràfic de drogues i un de frau elèctric.

La Guàrdia Municipal de Sant Hilari va rebre informacions que podia haver-hi un cultiu de marihuana actiu en una nau del carrer del carrer Hospital. Aquesta col·laboració ciutadana va permetre engegar les investigacions i a qui s'hi van sumar els Mossos d'Esquadra de Santa Coloma de Farners, que van començar a fer vigilàncies a la zona.

El dilluns dia 5 a la tarda es va precipitar tot, ja que quan estaven per la zona vigilant, els policies van veure que els dos suposats responsables del cultiu sortien de la nau i marxaven amb una furgoneta. Els van aturar a la carretera que uneix Arbúcies amb Sant Hilari i els van enxampar que transportaven diversos sacs plens de tiges de plantes de marihuana. Arran d'això, els van arrestar i l'endemà es va fer l'entrada a la nau. Van quedar acusats de ser presumptes autors d'un delicte de tràfic de drogues i un de frau elèctric.

Amb el suport de la Guàrdia Municipal de Sant Hilari i la presència dels arrestats, van fer l'escorcoll de la nau. A primera hora del matí s'hi van desplaçar agents de l'ARRO, seguretat ciutadana i policia científica dels Mossos i van començar a mirar les estances de la nau.

Van comprovar que hi havia una infraestructura muntada per tenir un cultiu de marihuana. El que van trobar va ser sobretot els aparells i sistemes per tenir cura de la plantació. Van confiscar des de ventiladors, filtres, transformadors, focus, bombetes, aparells d'aire condicionat, entre altres. També van trobar en una de les estances 120 testos que mostraven restes de plantes tallades de feia molt poc i 82 més amb sorra.

En un habitació de la primera planta que funcionava com a habitatge hi van trobar tot d'equipament també preparat per muntar un cultiu. Finalment, van requisar 204,9 grams de cabdells i 475 euros en efectiu, confirmen els Mossos. A banda, també es va poder certificar que la nau tenia la llum punxada per poder així alimentar de forma fraudulenta la plantació.

Subscriu-te per seguir llegint