La música també es trasllada fins al parc del Migdia

Grans orquestres i grups de renom formaran part del format musical que s’ha programat durant cinc dies en aquest espai

Un dels concerts al parc en una anterior edició de les fires.

Un dels concerts al parc en una anterior edició de les fires. / MARC MARTI FONT

David Céspedes

David Céspedes

Amb l’objectiu d’anar diversificant i estenent els actes de fires a diferents espais s’han programat una sèrie d’actuacions musicals al parc del Migdia. Seran actuacions de renom de grans orquestres i grups musicals que tenen sempre un públic molt fidel. No és el primer cop que el parc acull actuacions per fires, però fins i tot aquest any hi haurà una zona dedicada a la restauració, una petició que s’havia anat fent els darrers anys. El parc del Migdia ja té també experiència en grans concerts. El Black Music Festival dedica sempre una jornada en la qual s’aconsegueix reunir un gran nombre de públic. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament s’han manifestat molt optimistes respecte a l’èxit i la bona acollida que tindran aquests concerts.

La programació i estils

Pel que fa a la programació musical, cal destacar les actuacions que tindran lloc al parc del Migdia, per on passaran des de les orquestres més destacades de l’escena del país –Orquestra Maravella, Orquestra La Principal la Bisbal i Orquestra Selvatana– fins a propostes singulars, eclèctiques i adreçades a públics amb diferents interessos. Hi trobaran el seu espai tant les persones amants de la música electrònica, amb les sessions de Darren Emerson, Viviana Casanova i Oxia, com aquelles que busquin propostes de cançó d’autor, amb Verdcel i Pep Gimeno “Botifarra”, a més de música de taverna i havaneres, amb una nova edició de L’Anxovada de Les Anxovetes, que comptaran amb l’actuació també del Grup Xató, segons va avançar fa uns dies l’Ajuntament de Girona.

Rumba, soul, música negra...

El parc del Migdia també acollirà propostes musicals dels gèneres del soul i la música negra, amb Orchestral Soul Society i Hip Horns, i les bandes Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, que portarà a Girona la seva música balcànica, i Muchacho y los sobrinos, que oferirà un espectacle que combina diversos gèneres, amb predominança de la rumba.