El Govern ultima la distribució gratuïta de productes menstruals

Igualtat fa proves a 13 punts del territori amb la previsió que el repartiment comenci les pròximes setmanes

Una mostra dels productes menstruals que es repartiran.

Una mostra dels productes menstruals que es repartiran. / ACN

ACN

El Govern està ultimant la posada en marxa del servei de distribució de productes menstruals reutilitzables gratuïts a les farmàcies. El Departament d’Igualtat i Feminismes està fent proves tècniques a 13 punts del territori amb la previsió que el repartiment comenci en les pròximes setmanes al 90% de les farmàcies de Catalunya.

Es distribuiran copes menstruals, calces i compreses de tela de forma gratuïta. Els productes es podran recollir mostrant un codi QR que les persones menstruants trobaran a l’app ‘La Meva Salut’. Per ara, el Govern està fent «tests d’estrès» per tal d’assegurar que el procediment funciona i que totes les farmàcies implicades tindran estoc de cada producte.

El Departament d’Igualtat i Feminismes, juntament amb el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya, també està fent formacions per tal que els farmacèutics acompanyin a les dones a l’hora d’escollir els productes.

Un cop a la farmàcia, podran escollir entre copes menstruals, calces i compreses de tela i per fer-ho comptaran amb l’ajuda d’un farmacèutic format en la matèria que l’assessorarà tenint en compte les seves necessitats i preferències.