El Black Music suma Giacomo Turra, Errol Linton i The Gramophone Allstars

El festival ja havia anunciat les actuacions de Dee Dee Bridgewater, Catherine Russell, Dr. Calypso o Scary Pockets

The Gramophone AllStars, en una imatge promocional.

The Gramophone AllStars, en una imatge promocional. / Jep Jorba

Alba Carmona

Alba Carmona

El Black Music Festival suma al seu cartell The Gramophone All Stars, els italians Giacomo Turra & The Funky Minutes i el britànic Errol Linton. El festival, que celebrarà la 22a edició del 8 de febrer al 23 de maig, ja havia anunciat les actuacions d’Scary Pockets, DeWolff, Seckou Keita & Momi Maiga i Dr. Calypso i aquest dimarts hi va afegir dos dels seus plats forts, que passaran per l’Auditori de Girona: la cantant Dee Dee Bridgewater, que revisitarà el projecte Dee Dee Feathers amb la Girona Jazz Project Big Band, i Catherine Russell. 

Ara continua desvelant noms, com els dels virals Giacomo Turra & The Funky Minutes; el cantautor i virtuós de l’harmònica Errol Linton, que ha estat més de 30 anys omplint de blues els carrers i el metro de Londres o la barcelonina Namina en formació de sextet, que presentarà LA10, un concert que vol retre homenatge als ancestres.

Pel festival també hi passaran The Gramophone Allstars Big Band per presentar el seu nou disc Call Your Friends o The Big Easy’ Crew, un col·lectiu de músics establerts a Barcelona que recreen un viatge per la gran varietat d’estils originaris de New Orleans.

El certamen, amb epicentre a Girona i Salt, també comptarà amb el doble concert de Kamikaze Helmets i la banda gallega The Soul Jacket, a més del grup saragossà de rock The Kleejoss Band. 

Les entrades ja estan a la venda al web del festival.