Mercadona invertirà en plaques solars a botigues de Blanes i l'Escala

La companyia espera augmentar la seva capacitat de generació d'energia renovable en 240 establiments aquest 2023

Coberta amb panells solars d'una botiga de Mercadona

Coberta amb panells solars d'una botiga de Mercadona / Mercadona

Redacció

La companyia de supermercats Mercadona col·locarà plaques fotovoltaiques a botigues de Blanes i l'Escala. L'empresa assegura que l'objectiu és reforçar el seu "compromís amb l'energia fotovoltaica". Mercadona preveu invertir aquest 2023 aproximadament 60 milions d'euros en la instal·lació de panells solars a les cobertes dels seus establiments.

Relaten que amb les plaques una botiga estalvia aproximadament un 20% del seu consum energètic anual respecte d'una botiga sense aquesta energia implantada. L'aposta per instal·lar panells solar a la companyia es va iniciar a finals del 2020 en algunes de les botigues. L'any 2022 va invertir 14 milions d'euros en la instal·lació de nous panells solars.

Actualment, la cadena de supermercats es nodreix d'aquesta font d'energia a 114 botigues, 9 blocs logístics, 3 Ruscs (que és com Mercadona anomena els magatzems exclusius per a la venda online) i a les oficines que la companyia acaba d'estrenar a Albalat dels Sorells (València).

La previsió és tenir a finals del 2023 un total aproximat de 350 botigues, i ampliar el nombre de blocs logístics i Ruscs amb panells solars a les cobertes. Amb tota aquesta potència instal·lada, Mercadona espera estalviar l'energia equivalent al consum anual acumulat de 125 botigues. L'objectiu de la companyia per a l'any 2027 és tenir autoconsum a més de 850 botigues i a tots els blocs logístics i Ruscs.