El sector turístic analitza la dificultat per captar talent professional

La directora general de Turisme de Catalunya, Marta Domènech, ha acceptat acudir al TTM, conscient de la transcendència de donar una solució a un procés transformador amb problemes com el de la manca de mà d'obra, i oferir un punt de vista institucional

Foto d'arxiu, turisme a roses.

Foto d'arxiu, turisme a roses. / Santi Coll

EFE

El turisme català s'uneix novament el proper 23 de febrer a través de les seves tres grans fundacions, la Climent Guitart, la CETT i la Jordi Comas, amb l'organització de la segona edició del fòrum TTM per cercar solucions a la dificultat del sector per captar talent professional i capital humà.

La cita, organitzada també per l'Agència EFE, tindrà lloc aquesta vegada a Girona després d'una primera experiència el 2022 a Barcelona.

El programa confeccionat inclou debats sobre la reconversió obligada del sector com el que mantindran el president de la patronal PIMEC Girona, Pere Cornellà, i el secretari general d'UGT a Catalunya, Camil Ros.

Aquesta cara a cara per definir el futur del negoci i de les professions vinculades al turisme arribarà després d'una inauguració que anirà a càrrec de les presidentes de la Fundació Climent Guitart, Cristina Cabañas, i de l'Agència EFE, Gabriela Cañas, així com del Consell de Cambres de Catalunya, Jaume Fàbrega.

La intervenció de l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, donarà pas a un programa que començarà amb una reflexió sobre el repte de potenciar la investigació i la innovació a les empreses turístiques a càrrec del director general de Societat del Coneixement, Transferència i Territori de la Generalitat, Xavier Aldeguer.

La sostenibilitat del turisme i la necessitat de transitar per aquest camí estarà present en aquesta primera ponència, però també en altres moments com el que protagonitzaran quatre experts en atracció i fidelització de talent.

Aquest col·loqui vindrà de la mà de la presidenta de CETT Alumni, Anna Albuixech, dels directors de VOXEL i del càmping La Ballena Alegre i VOXEL, Angel Garrido i Toni Castellar, respectivament, i de la responsable de Transformació Cultural de Great Place to Work , Silvia Martín.

La directora general de Turisme de Catalunya, Marta Domènech, ha acceptat acudir al TTM, conscient de la transcendència de donar una solució a un procés transformador amb problemes com el de la manca de mà d'obra, i oferir un punt de vista institucional.

La seva intervenció té un títol tal clarificador com "El reconeixement del valor del sector turístic a l'economia i la societat: reptes i oportunitats".

Domènech exposarà com la indústria ha d'explicar de manera efectiva la seva aportació a la societat i a l'economia i poder ser professionalment atractiva a través d'un relat pedagògic basat en els seus atributs.

El debat en una altra de les taules girarà entorn dels objectius prioritaris per a un treball de qualitat al sector.

S'hi asseuran el director del Grau de Turisme i professor de Dret Turístic al CETT UB, Òscar Casanovas, amb el president de la Comissió de turisme i Comerç del Consell General de Cambres de Catalunya, Pol Fages.

També hi haurà la presidenta de la Unió d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme Costa Brava Centre, Bàrbara Hallé, i el de l'Associació Corporativa d'Agència de Viatges Especialitzades (ACAVe), Jordi Martí.

Una conferència a càrrec de la directora del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, Ariadna Rectores, sobre les oportunitats i els reptes en el turisme en aquest àmbit donarà pas a les conclusions a càrrec de la vicepresidenta del Col·legi de Periodistes de Girona, Susanna Quintana.

La delegada del Govern de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral, clausurarà la jornada acompanyada del president de la Diputació, Miquel Noguer, i de la presidenta de la Fundació Jordi Comas, Carme Hospital.

L'Espai Fundació "la Caixa" de Girona serà escenari d'aquesta segona edició del TTM, un fòrum que vol consolidar un pacte pel talent al sector turístic a Catalunya que sigui referència per a altres destinacions.