Llagostera requereix que es sancionin les possibles infraccions de Rec Madral

Els veïns de Selva Brava i Font Bona tallaran diumenge la C-35 per protestar pels talls d’aigua

Una de les canonandes d'aigua arreglada diverses vegades per Rec Madral.

Una de les canonandes d'aigua arreglada diverses vegades per Rec Madral. / DdG

Josep Coll

Josep Coll

L'Ajuntament de Llagostera ha demanat a l'Agència Catalana de l'Aigua i a l'Agència Catalana de Consum sancionar les possibles infraccions comeses per l'empresa Rec Madral amb el servei d'aigua a les urbanitzacions de Selva Brava i Font Bona. A més, l'Ajuntament ha requerit a Rec Madral que adopti les mesures necessàries per a restablir la prestació del servei de subministrament domiciliari de l'aigua a tots els usuaris. A més, es demana a l'empresa que un cop restablert el servei es procedeixi a reparar les diverses pèrdues que presenten les xarxes de subministrament que gestiona i que informi els clients amb l'anticipació adequada de qualsevol tall que es pugui derivar de l'execució dels treballs de reparació de la xarxa.

Els veïns de les urbanitzacions de Selva Brava i Font Bona de Llagostera tallaran diumenge a la tarda l’autovia c-35 per manifestar-se en contra dels talls d’aigua que pateixen les dues urbanitzacions des de fa setmanes. La protesta es farà a partir de les set de la tarda a la gasolinera d’aquesta carretera que separa Llagostera de Vidreres. Una concentració que comptarà amb la coordinació dels Mossos d’Esquadra i amb la presència de diferents regidors de l’Ajuntament de Llagostera.

Queixes veïnals

Els veïns expliquen que «continuem amb problemes terribles pel subministrament d’aigua, que cada vegada són més greus». De fet, dimarts uns quants carrers van quedar sense aigua per una avaria en les canonades i els residents de les urbanitzacions també detallen que «hem arribat a estar cinc dies consecutius sense aigua». Aquesta situació «alarmant i insostenible» ha fet que els veïns enviessin un comunicat a Rec Medral demanant explicacions de la «situació actual i detallada de les causes dels talls de subministrament». Uns talls que, sovint, «arriben sense previ avís». Entre d’altres, també reclamen «indemnitzacions previstes per l’impacte en la vida de les persones» que estan patint, durant molts dies, aquests talls d’aigua.

Rec Madral ha reiterat en diferents ocasions que les instal·lacions «són deficients», però que «són propietat de l’associació de propietaris». Així, el 1997 es va acordar que seria aquesta associació la que s’encarregaria de les reformes del «clavegueram, l’asfaltatge, l’enllumenat i tota la urbanització a través de Junta de compensació o col·laboració». Els veïns, però, expliquen que «no tenim la certesa que aquest contracte es pugui aplicar, ja que no sabem si continua en vigor». Per això, ho han deixat en mans d’advocats, que s’estan mirant el tema. També expliquen que el contracte està «supeditat a diferents clàusules». Entre elles, que es facin una sèrie d’obres o que se cedeixi posteriorment a la Junta de compensació -no a l’Associació. Tanmateix, asseguren que aquesta Junta de compensació «ja no existeix».