Hostaleria
Una trentena d´empreses gironines participen a la Fira Alimentaria

Una trentena d'empreses gironines participen a la Fira Alimentaria

Exhibiran el potencial agroalimentari i gastronòmic gironí al certamen que obre avui les portes i finalitzarà dijous vinent

Portada  Els catalans mengen fora de casa més de tres cops per setmana
Els consumidors puntuen l'oferta de restauració amb un 7,3.

Els catalans mengen fora de casa més de tres cops per setmana

Els principals àpats que es fan són el sopar del cap de setmana i l'esmorzar entre setmana

Portada  «El consumidor cada vegada més exigeix saber com han estat elaborats els productes»

«El consumidor cada vegada més exigeix saber com han estat elaborats els productes»

En la present edició de la Fira Alimentaria, l´Associació d´Empreses de Gran Consum (AECOC) té de nou un paper protagonista dins del saló amb The Alimentaria Hub, el gran espai de coneixement, tendències, innovació i negoci del camp de l´alimentació.

Portada  Quaranta locals participaran en la Setmana Gastronòmica
Imatge d'arxiu de la Setmana Gastronòmica.

Quaranta locals participaran en la Setmana Gastronòmica

Del 20 al 29 d'abril torna la mostra del món de la restauració més antiga de Catalunya

Portada  Menjar sa i equilibrat en un únic plat
La iniciativa «El meu plat equilibrat» proposa menjar més verdures, hortalisses i fruita.

Menjar sa i equilibrat en un únic plat

La Fundació Alimentació Saludable i SEDCA promouen l'alimentació saludable

Portada  El 88% dels restaurants serveixen els olis d´oliva en envasos d´un sol ús
Els olis d'oliva s'han de presentar degudament etiquetats.

El 88% dels restaurants serveixen els olis d'oliva en envasos d'un sol ús

Consumidors i restauradors mostren el seu aval a la normativa sobre la presència d'aquest producte en les taules dels establiments

 
Portada  Els aliments que ajuden a protegir-se del sol
Les nous contenen el nutrient Q10 que protegeix la pell.

Els aliments que ajuden a protegir-se del sol

Recomanen incorporar a la dieta productes com els espinacs, les nous, la papaia o el peix

Portada  «Ser cuiner ha guanyat prestigi gràcies a escoles d´hostaleria d´alt nivell»

«Ser cuiner ha guanyat prestigi gràcies a escoles d´hostaleria d´alt nivell»

La Fira Alimentaria comptarà un any més amb l´espai Restaurama. En ell hi participen centenars d'empreses d'aliments dirigits al canal Horeca i de les divisions de servei de taula de les grans multinacionals del sector de l'alimentació, així com les marques líders del mercat.

Portada  La despesa en menjar preparat es dispara un 21% en tres anys
Diferents productes de menjar preparat en un supermercat.

La despesa en menjar preparat es dispara un 21% en tres anys

Aquesta xifra arriba de la mà d'una tendència a la baixa en el temps dedicat a la preparació dels àpats · Actualment es destina mitja hora a cuinar el dinar i uns vint minuts a fer el sopar, segons un informe de Kantar

Més de la meitat de les llars compren productes ecològics
El creixement de les vendes dels productes ecològics es concentra als supermercats.

Més de la meitat de les llars compren productes ecològics

El 53% de les llars catalanes compren productes ecològics, un 11% més que fa quatre anys. La xifra està per sobre de la mitjana...